Tutu – Tuuloksen Tulikourat

 

Tervetuloa Tulikourien sivuille

Seikkailijat02merkki-seikkailija2.png

Seikkailijat ovat 10-12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijajoukkuetta johtaa aikuinen ”sampo”, kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia vartionjohtajana tilanteissa, joissa toimitaan pienryhmissä eli vartioissa. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Lisäksi seikkailijajoukkueet suorittavat taitomerkkejä ja käyvät partiotaitokisoissa. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!


 

Seikkailijaohjelma

Seikkailijoiden ohjelma koostuu ilmansuunnista. Ohjelma alkaa kuukauden kestävällä tervetuloa-vaiheella, jonka aikana tutustutaan omaan seikkailijajoukkueeseen ja partioon. Tervetuloa-vaiheen jälkeen siirrytään tekemään pääilmansuuntia: pohjoista, etelää, itää ja länttä. Ilmansuunnista tehdään kaikki aktiviteetit.

Kuhunkin pääilmansuuntaan sisältyy:

  • Toistakymmentä aktiviteettia eli tekemistä
  • Taksi retkeä
  • Osallistuminen seikkailijakisoihin tai muuhun kisatapahtumaan
  • Vähintään yksi taitomerkki. 

Seikkailijoiden perusohjelma kestää kaksi vuotta. Valinnaisena kolmantena vuonna ohjelma koostuu väli-ilmansuunnista, jotka ovat talvileiri, palvelu, vaellus ja isojen kisat. Seikkailija saa merkin tervetuloa-vaiheesta sekä jokaisesta pää- ja väli-ilmansuunnasta. Seikkailijaikäkauden päätösmerkki on metallinen kompassiruusu.

Kopioitu osoitteesta http://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/seikkailijat-10-12-v/.